En mors tak

EN MORS TAK

Min VARMESTE tak til Moorggan…medical_110006293-011314int

Jeg har en søn på 14 år som har haft det meget svært de sidste år. Han har været indlagt på børnepsyk i 2 mdr. på grund af mistanke om autisme. Dette viste sig heldigvis ikke at være tilfældet, men de konstaterede at han helt lukkede af overfor voksne personer.

Med tiden blev det værre. Vi havde samtale med skolen som mente han måske havde en depression. Han havde helt sikkert en meget voldsom social-fobi. De var meget i vildrede med hvordan min søn skulle hjælpes. Men desværre resulterede deres usikkerhed i at der ikke blev gjort noget for min søn.

I hjemmet havde han godt og var en glad dreng og fungerede fint. Men omkring jul kunne jeg mærke på ham – og han sagde også selv at han havde et dårligt liv. Jeg var på det tidspunkt MEGET bekymret for min søn. Som tydeligt viste at han fik det værre dag for dag. Jeg havde ham i foråret med på besøg hos en veninde – som havde kendt os gennem nogle år. Hun blev meget bekymret da hun så ham nu. Og anbefalede os at tage til Morgan som hun selv havde fået behandling hos. Vi ringede til Moorggan og vi fik en tid 14 dage efter (det første tidspunkt det kunne lade sig gøre for OS på.

I skolen var min søn meget bange. Han var sat i specialklasse. Men desværre råder vores kommune ikke over ret mange specialklasser. Så min stille og indadvendte søn blev sat i klasse med ADHD og andre voldsomme og udfarende børn. Med det resultat min søn fik det værre og værre dag for Gik langs væggen, ludende holdning, langt hår, så øjnene var skjulte. Han var skræmt og meget meget bange.

Første gang vi var hos Moorggan kunne vi næsten ikke få min søn hverken ind eller ud af bilen. Han gemte sig under dynen og ville ingenting. Kunne næsten ikke få ham med ind til Moorggan – måtte faktisk hive ham ud af bilen. Han var så inde i 50 minutter. Og allerede efter første behandling kunne vi mærke en tydelig forskel. På hjemturen tøede han op efter en lille times tid. Sagde han var sulten. Vi tog på restaurant og spiste og min søn havde fået liv i øjnene og smilte. Før vi havde været hos Moorggan ville det have været fuldstændig utænkeligt at vi ville kunne have fået ham med ud at spise.

Min søn fik i alt 12 behandlinger over 8 uger. Forskellen mellem den skræmte dreng jeg havde med over til Moorggan i starten og den glade og livlige søn jeg returnerede med er meget meget stor.

Og ikke nok med det.. Morgan sagde nu skulle vi se tiden an den næste stykke tid – den posetive ændring ville blive ved.

Jeg skal love for jeg har fået en helt anden søn. Han er nu blevet udadvendt. Før sad han på værelset inde foran computeren hele dagen. Nu er han ude og i kontakt med andre og der skal ske noget hele tiden. På efterskolen hvor han startede efter de første to behandlinger går det forrygende. De synes det er fantastisk at se hvilken udvikling der er sket med min søn på 3 mdr. Ja, de kalder det en solstråle-historie.

I dag har jeg en søn som stortrives. Han er glad og godt tilpas. Siger selv at alt lykkes for ham nu. Han er selv helt forundret – siger han er glad indeni –og at det er en skøn følelse. Nu kan jeg slet ikke lade være med at tale ler han… Han gør nu meget ud af sit udseende – håret er blevet kort, smart tøj – ja nu er han blevet en rigtig teenager.

Så jeg vil hermed gerne sige Moorggan mange tak for at han reddede min søn. Flere af mine venner påpegede i foråret at de troede min søn havde udviklet en psykose og ville være svær at få ”normal” igen. Men de er som jeg lykkelige over at se at min søn nu – efter mange år – er en helt almindelig glad teenager.

Så endnu engang mange tak.

Gitte Hingebjerg
Struer